Внимание!

Автор

Добрый вечер, актюбинцы ! Сегодня сырая погода, а это значит нужно заняться профилактикой простудных заболеваний. Один из доступных и очень полезных продуктов — чеснок. Всем известно такое понятие, как польза чеснока при простуде и гриппе. Но мало кто знает конкретно, чем полезен чеснок, как и сколько его нужно употреблять, и вообще, можно ли проводить лечение чесноком. Бесспорно, можно! Два измельченных зубчика чеснока за обедом при первых симптомах простуды — и вы создадите непреодолимый барьер для инфекции. Или можно приготовить специальный мощный чесночный суп от простуды. Чеснок – лучшая профилактика во время эпидемий вирусных инфекций. Витамины и минералы в составе овоща надежно укрепят иммунитет. Многие не решаются его употреблять из-за специфического запаха, но его можно перебить, если бросить в готовящееся блюдо буквально за минуту до выключения. Чеснок подвергнется тепловой обработке, горечь уйдет, а блюдо станет ещё ароматней. Чеснок полезен не только при простуде, но и других заболеваниях. Мы будем рассказывать вам об этом в следующих постах. Оставайтесь с нами и будьте здоровы.

Қайырлы күн, Ақтөбе қаласының тұрғындары!

Бүгін ауа-райы ылғалды болғандықтан сізді суықтың алдын-алу шараларымен таныстыруға рұқсат етіңіз.

Қол жетімді және өте пайдалы тағамның бірі — сарымсақ.

Сарымсақтың суық тию мен тұмауға қарсы тигізетін пайдасы туралы бәрі біледі. Бірақ-та көбісі сарымсақтың не үшін пайдалы екенін, қалай және қай мөлшерде тұтыну керектігін және жалпы сарымсақпен емделуге болатындығын білмейді. Сөссіз, бұл мүмкін!

Суықтың алғашқы белгілерінде түскі ас кезінде екі ұсақталған сарымсақ арқылы сіз инфекцияға қарсы тосқауыл жасайсыз.

Немесе сіз суыққа қарсы арнайы сарымсақ сорпасын жасай аласыз.

Сарымсақ — вирустық инфекциялар эпидемиясы кезіндегі ең тиімді алдын-алу шарасы. Көкөністегі витаминдер мен минералдар иммундық жүйені сенімді түрде нығайтады.

Көптеген адамдар сарымсақтың иісінен жеркеніп, оны тұтынуға бастартады. Алайда тамақ пісікенге дейін бір минут қалғанда ыдысқа сарымсақ салып жіберсеңіз, бұл иісті жоюыңызға болады. 

Сарымсақ пісірліп, ащылығын жоғалатады да, тағам хош иісті болады

Сарымсақ суыққа ғана емес, басқа ауруларға да пайдалы. Бұл туралы келесі посттарда айтамыз.

Бізбен бірге болып, денсаулығыңызды нығайта беріңіз!

Ответить

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *